Kekszes nutellás krémes( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
300 g-os ( saiwa típusú olasz
de lehet sima HT keksz is ) keksz
hideg tejet

töltéshez:
250 g tejszínhab a süteményhez
200 g puding

a tetejére:
50 g keserű kakaó
80 g vaj 50 g porcukor
nutella ízlés szerint


Elkészítés:
Verjük fel a tejszínhabot. A pudingot főzzük meg a csomagoláson előírásnak megfelelően. Hagyjuk kihűlni, mert hidegen használjuk fel. Vegyük a pudingot, és adjuk hozzá a krémet, először egy kanál, majd gyorsan keverjük össze a krém többi részével, és óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a puding és tejszín el nem keveredik. Vegyük elő egy 20*20 tepsit. A kekszeket kicsit belemártjuk a tejbe. Befedjük a tepsi alját. Mehet rá a pudingos hab, és erre mehet rá egy sor tejbe mártogatott keksz, erre megy rá egy sor pudingos hab.Erre pedig megint egy sor tejbe mártott keksz. Egy tálba rakjuk: a porcukrot a kakaóport és óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vajat.Addig keverjük amíg folyékony krémet nem kapunk.Ezt öntjük, simítjuk a sütemény tetejére.Berakjuk a hűtőbe pihenni.:)( kb. 3 órát ) Utána a nutellát mikróban felmelegítjük és elkenjük a ismét a tetején....


Az eredeti Kekszes nutellás krémes receptje és képe: giallozafferano

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu