Diós,csokoládés,mogyoróvajas sütemény( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 bögre dió (280 g)
1 csésze zabliszt (90 g)
½ csésze sötét kakaópor (60 g)
⅓ csésze méz; vagy természetes édesítőszer (113 g)
2 evőkanál tej
¼ teáskanál só
Töltelék: 2 bögre görög joghurt (570 g)
1 ½ csésze mogyoróvaj (360 g)
¼ csésze méz; vagy előnyös természetes édesítőszer (85 g)
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
1 ét csokoládé chips


Elkészítés:
Helyezzük a diót a turmixba és addig, amíg a darabos nem lesz. Adjunk hozzá a zabliszt, a kakaóport, a mézet, tejet és a sót. Addig turmixoljuk, amíg alaposan összekeveredik. Adjunk hozzá egy keveréket egy zsírozott kerek tálhoz, és erősen nyomjuk le, hogy kialakuljon a kéreg rész( legyen fala, és alja ). Hagyjuk pihenni kb 1 órán keresztül. Egy nagy tálban keverjük össze a görög joghurtot, a mogyoróvajat, a mézet, a vaníliát és a sót, addig amíg sima nem lesz. Tegyük a tölteléket kekszes rétegre, és egyenletesre simítsuk.Szórjuk meg csoki chipsszel. Hagyjuk így egy órát pihenni.


A recept 10 adaghoz elegendő. Az eredeti recept és kép a Diós,csokoládés,mogyoróvajas süteményhez( sütés nélküli ):tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu