Megmaradt húsvéti csokoládé torta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 csésze csokoládé; maradék húsvéti csokoládé (250 g)
⅞ csésze vaj (200 g)
2 tojás
3 tojássárgája
¼ csésze cukor (50 g)
⅘ csésze liszt (100 g)
1 tortalap 25 cm
Habcsók rész:6 tojásfehérje
1 ½ csésze porcukor (300 g)
1 evőkanál vaníliakivonat
1 teáskanál borecet
1 csésze kakaópor (100 g)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Óvatosan keverjük össze vízgőz felett a megmaradt húsvéti csokoládét és a vajat. A vízgőzről levéve mehet bele a 2 darab tojás, a 3 tojássárgája és a cukor.( habverővel elkeverjük. )Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Ezt ráöntjük a tortalapra és kb. 15 percig sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. A habverés közben folyamatosan adagoljuk óvatosan hozzá a cukrot, majd a vanília kivonatot és az borecetet.Utána beleforgatjuk a kakaóport.
Ezt a sütőből kivett tortára szépen ráigazgatjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 30 percig sütni.
Díszítésként kakaóporral meghintjük...
Összesen 7 adagos a recept.
Az eredeti recept és kép a Megmaradt húsvéti csokoládé tortáhoztasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu