Megmaradt húsvéti csokoládé torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 csésze csokoládé; maradék húsvéti csokoládé (250 g)
⅞ csésze vaj (200 g)
2 tojás
3 tojássárgája
¼ csésze cukor (50 g)
⅘ csésze liszt (100 g)
1 tortalap 25 cm
Habcsók rész:6 tojásfehérje
1 ½ csésze porcukor (300 g)
1 evőkanál vaníliakivonat
1 teáskanál borecet
1 csésze kakaópor (100 g)


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Óvatosan keverjük össze vízgőz felett a megmaradt húsvéti csokoládét és a vajat. A vízgőzről levéve mehet bele a 2 darab tojás, a 3 tojássárgája és a cukor.( habverővel elkeverjük. )Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Ezt ráöntjük a tortalapra és kb. 15 percig sütjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. A habverés közben folyamatosan adagoljuk óvatosan hozzá a cukrot, majd a vanília kivonatot és az borecetet.Utána beleforgatjuk a kakaóport. Ezt a sütőből kivett tortára szépen ráigazgatjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 30 percig sütni. Díszítésként kakaóporral meghintjük...


Összesen 7 adagos a recept. Az eredeti recept és kép a Megmaradt húsvéti csokoládé tortáhoztasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu