Sütés nélküli csokoládés puding torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 ½ csésze mogyorós csokoládé (435 g)
24 graham keksz
2 csomag instant csokoládé puding
4 csésze tej (945 ml)
krémsajt (225 g)
½ csésze cukor (100 g)
1 teáskanál vanília
½ csésze olvasztott csokoládé (85 g)
2 bögre csokoládémáz (230 g)
málna díszítéshez
graham keksz morzsalék
csokoládé lereszelve díszítéshez


Elkészítés:
Egy sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit. Öntsük bele az olvasztott mogyorós csokit. Kenjük szét a tepsibe és rakjuk a graham keksszel. Fagyasszuk kb. 31 percig. A kekszek mentén szeleteljük fel. Fordítsuk fel, hogy a sütőpapír legyen felül. Ezt húzzuk le róla. Így tegyük vissza a hűtőbe. Egy nagy tálban össze kell keverni az instant pudingot és a tejet, egy habverővel, amíg teljesen sima nem lesz. Hagyja állni legalább öt percig. Egy közepes tálban össze kell keverni a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, és addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz.Öntsük bele az olvasztott csokoládét, és teljesen el kell keveredni a krémsajtos masszával. Adjuk hozzá a krémsajtos keveréket a puding keverékhez, és addig keverje, amíg teljesen össze nem keveredik. Öntsük hozzá a pudingkeverék háromnegyedét egy csatos tortaformához. A hűtőből kivéve a csokis-kekszest a széléről körkörösen a tortaforma közepe felé haladva állítsuk fel a kekszeket( gyűrűt alkosson a keksz a csokimasszában ). A maradék pudingos keveréket öntsük a tetejére. Tegyük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára pihenni. Utána a hűtőből kivéve 2 bögre csokit öntsünk, és simítsunk el szépen rajta. Díszítsük málnával, zúzott graham keksszel és csokoládé forgáccsal.


Az eredeti recept és kép a Sütés nélküli csokoládés puding tortához:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu