Csokoládéval borított eper mousse torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 1/2 zúzott oreó vagy pilóta keksz(24 különválasztva)
3 evőkanál olvasztott vaj
2 csésze eper apróra vágva
1/2 csésze cukor
2 evőkanál zselatin por
2 csésze tejszínhab
2 evőkanál cukor
8 eper
olvasztott ét csokoládé
olvasztott fehér csokoládé
500 ml tejszín
1 teáskanál kukoricaszirup
454 g ét csokoládé nagyon apróra vágva
tejszínhab


Elkészítés:
Keverjük össze a zúzott kekszeket és a vajat addig, amíg nem lesz nedves homokszerű textúra. Tegyük be a masszát kerek tortaformába. Hagyjuk pihenni kb. 30 percig. Közben a leturmixoljuk az epret. Adjunk hozzá cukrot és zselatint, és főzzük. Vagyük le a tűzről és hagyjuk teljesen lehűlni. A tejszínt porcukorral verjük, amíg kemény hab nem lesz. Adjunk hozzá 1 1/2 csésze eperpürét és forgassuk át. Öntsük a tortaformában lévő kekszre, és simítsuk meg a tetejét. Hűtsük egy éjszakán keresztül. Olvad csokiba mártogassuk az egészben hagyott epreket. ( torta dísze lesz ) Melegítse a krémet és a kukoricaszirupot( mikróban 2 perc ). Öntsük át csokoládéra, és hagyjuk hűlni 1 percig. Keverjük össze, addig, amíg minden csokoládé megolvadt. Hagyjuk lehűlni a testhőmérsékletűre. Távolítsa el a tortát a tortaformából, és csokoládét öntsük a torta közepébe, és hagyjuk, hogy lecsorogjon az oldalán.hagyjuk hűlni kb. 30 percig. Tálaláskor kis tejszínhab karikákat csinálunk tortára, ennek közepére rakjuk a már csokival bevont epreket...


A recept kb. 8-10 személyre szól... Az eredeti recept és kép a Csokoládéval borított eper mousse tortához:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu