Csirkemellel töltött paprikák

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kockára vágott csirkemell (910 g)
2 teáskanál só
2 teáskanál bors
2 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál fokhagyma darálva
2 teáskanál szárított rozmaring
darált hagyma
2 bögre liszt (250 g)
6 nagy felvert tojás
3 csésze zsemlemorzsa (345 g)
9 paprika hosszirányban megfelezve

3 csésze marinara szósz (720 ml)
1 csésze reszelt parmezán sajt(110 g)
friss mozzarella sajt szeletelve (905 g)


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy közepes tálban össze kell keverni a csirkemellet, a sót, a borsot, az oregánót, a darált fokhagymát, a rozmaringot és a darált hagymát. tegyük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát 3 külön közepes tálba. A lisztbe, majd a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgassuk meg a csirke darabokat. Utána vigyük át a grillrácsra.Sütjük kb. 200 fokon kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna lesz. A paprikákat felezve és kimagozva tegyük a kivajazott tepsibe. Kezdetként megkenjük marinara szósszal a paprikák belsejét. Megszórjuk a reszelt parmezánnal. Adjunk hozzá néhány darab csirkemellet, mindegyiket borsozzuk, majd megint marinara mehet rá, majd a többi parmezánnal megszórjuk. Mindegyiket befedjük néhány mozzarella szelttel. Sütjük 25 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad rajta, és a paprika megpuhul.Azonnal tálaljuk...


Az eredeti recept és kép a Csirkemellel töltött paprikák receptjéhez:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu