Parmezános mézes sertéshús

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1.5 kg szűzpecsenye ( de lehet bélszín is )
2/3 csésze reszelt parmezán
1/2 csésze méz
3 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 teáskanál oregánó
2 teáskanál darált fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
2 teáskanál kukoricakeményítő
1/4 csésze csirke húsleves
( aki akar tehet bele 1 teáskanál cukrot )


Elkészítés:
Egy tálba mehet a sajt, méz, szójaszósz, bazsalikom, oregánó, fokhagyma, olaj és a só. Öntsük a keveréket a sült tetejére. Fedjük le és süssük takarékon 5-6 órán át. Távolítsa el a húst és tegyük a tálba( közben tartsuk melegen ). Keverjük össze a kukoricakeményítőt és az csirkehús levest. Forraljuk kb. 2 percen keresztül. Felszeleteljük a húst és lével meglocsoljuk tálaláskor...


Az előkészület kb. 10 perc a sütés-főzés kb.5 óra... Az eredeti recept és kép a Parmezános mézes sertéshúshoz:yourhomebasedmom

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu