Baconba csomagolt burgonyapürével töltött hús

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
darált marhahús 900 g
1 csésze hagyma kockára vágva (150 g) 3 gerezd fokhagyma darálva
1 ½ csésze reszelt parmezán sajt (165 g)
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa (50 g)
2 teáskanál só
1 ½ teáskanál bors
2 teáskanál Worcestershire szósz
½ csésze tej (120 ml)
½ csésze friss petrezselyem apróra vágva (15 g)

Külső kéreg: 1 ½ csésze ketchup (360 ml)
½ csésze barna cukor (110 g)
2 teáskanál mustár
2 teáskanál darált hagyma
2 teáskanál paprika
¼ csésze paradicsompüré (55 g)

Krumplipüré: burgonya hámozva; apróra vágva; főzve (455 g)
2 evőkanál vaj
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1 csésze tej (240 ml)
28 szelet szalonna


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze marhahús, főtt hagymát és fokhagymát, parmezánt, tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot, Worcestershire szószt, tejet és petrezselymet. Utána félretesszük, mellőzzük. Egy másik tálban készítsük el a következőt: ketchup, barna cukor, mustár, darált hagyma, paprika és paradicsompüré keverésével. Tartsuk a paradicsomos massza felét egy külön edényben, miután a húst megfőztük. Félretesszük, mellőzzük. Egy nagy tálban összekeverjük a főtt burgonyát, vajat, sót, borsot, tejet és parmezánt. Ezt is félretesszük, mellőzzük. Kibélelünk egy serpenyőt szalonna szeletekkel, és a paradicsomos masszával kenjük meg. Adjunk hozzá ⅔ a húsnak és "kenjük" fel a serpenyő oldalára. Mehet bele a burgonyapüré. Töltsük fel a burgonyapürét a maradék hússal, simítsuk ki, kenjük be a húsos részt a paradicsomos masszával, és hajtsuk a szalonna szeleteket a hús tetejére. Fedjük le fóliával és 1 órán át sütjük, 30 perc elteltével távolítsuk el a fóliát, és óvatosan ürítsük ki a zsír egy részét, mielőtt visszahelyezzük a sütőbe. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni...Borítsuk ki egy rácsra, vagy másik tányérra... Kenjük be a maradék paradicsomos masszával.


A recept kb. 8 adaghoz elegendő. Az eredeti recept és kép a Baconba csomagolt burgonyapürével töltött húsnak:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu