Töltött nyári karfiol saláta
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 fej karfiol virágokra vágva
olívaolaj
só
frissen őrölt fekete bors
3 keményen főtt tojás
6 szelet sült szalonna
¼ csésze aprított cheddar sajt (25 g)
2 mogyoróhagyma vékonyan szeletelve
Az öntet:
1 evőkanál mustár
⅔ csésze majonéz (160 g)
2 evőkanál citromlé
½ teáskanál fokhagyma darálva
¼ teáskanál paprika
½ teáskanál frissen őrölt fekete bor
1 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra.
Egy tálban dobálja bele a karfiolt olívaolajjal, sóval és borssal, forgassuk meg benn. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe... 20–25 percig sütjük, félig átkeverve, amíg a karfiol szélei nem kezdnek barnulni.. Vegyük ki a sütőből, hagyja hűlni néhány percig, majd tegyük át egy nagy tálba.
Az öntet:Egy tálban simára keverjük össze mustárt, majonézt, citromlé, fokhagyma, paprika, bors só...
A keményre főtt tojásokat apróra vágjuk fel. A szalonna szeleteket durván vágjuk fel. Adjuk hozzá a tojást és a szalonnát, karfiolt a tálba, valamint a cheddar sajttal és hagymával.Öntsük rá az öntetet, és forgassuk át az egészet.
Tojással és sült szalonnával a tetején díszítve tálaljuk a salátát.
A Töltött nyári karfiol saláta receptje és képe eredetileg:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu