Rántott tojás, pirítós, sült spárgával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40-50 dkg vékony spárgák - kemény végek levágva
1/2 evőkanál olívaolajat
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál fekete bors
4 szelet kenyér
8 nagy tojás
1/4 csésze tej 1 evőkanál sózatlan vaj
1/4 csésze frissen reszelt parmezán
1 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 400 fokra. A sütőlap közepén helyezzük el a spárgákat, szitáljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg 1/4 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal. Kb. 15-20 percig sütjük, amíg a spárga ropogós nem lesz. Távolítsa el a sütőlapot a sütőből. Rendezzük a kenyér szeleteket egy második sütőlapra. A kenyér szeleteket kb. pár percig sütjük, amíg arany színű nem lesz (vigyázz óvatosan, hogy a kenyér ne égjen. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre. Közben egy közepes keverőedényben felverjük a tojást, a tejet és a maradék 1/4 teáskanál sót és 1/4 teáskanál paprikát addig amíg teljesen el nem keveredik. Egy közepes serpenyőben olvasztjuk fel a vajat. Miután a vaj megolvadt, csökkentsük a hőt alacsonyra, és adjuk hozzá a felvert tojásokat. A tojásokat gyakori kevergetés mellett amíg meg nem sülnek, de mégis lágyak és félig megsültnek kell lennie. Keverjük hozzá a parmezánt és a metélőhagymát. Kóstoljuk meg és adjon hozzá további sót és / vagy borsot. Tálaláskor, minden egyes pirítós szeletre megy egy adag rántotta és egy marék spárga lándzsával. Megszórjuk további parmezánnal és / vagy metélőhagymaival...


Vacsorára vagy reggelire kiváló. AZ eredeti recept és kép:wellplated

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu