Csirkés és brokkolis kagyló tészta ( cheddar )sajttal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kagyló tészta
3 csésze brokkoli virágra vágva
2 csirkemell - főtt és kockára vágott
2 evőkanál sózatlan vaj
¼ pohár liszt
1 csésze tej
1 csésze csirke húsleves
¼ teáskanál darált fokhagyma
¼ teáskanál bors
⅛ teáskanál só
2 csésze cheddar aprított sajt


Elkészítés:
Egy nagy edényben forró sós vízzel főzzük ki a tésztát a csomagolás szerint. Hozzáadjuk a brokkolit a főzési idő utolsó 2-3 percében. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjunk hozzá lisztet és főzzük, folyamatos kevergetés mellett 1 percig. A tejet és a csirke húslevest lassan habverővel keverjük, közben mehet bele a darált fokhagyma, só és bors. Főzzük, folyamatosan keverjük, amíg a keverék buborékosodik és sűrűsödik. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá cheddar sajtot. Addig keverjük, amíg meg nem olvad a sajt benne. Adjuk hozzá a tésztához, a brokkolit, csirkét és keverjük össze. Ha a mártás túl sűrűvé válik, adjunk hozzá tejet...


Az eredeti recept és kép a Csirkés és brokkolis kagyló tészta sajttal recepthez:lovegrowswild

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu