Csirke húsgombóc leves( orzo - val )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
darált csirkehús (455 g)
½ csésze panírmorzsa (25 g)
1 nagy tojás
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
2 gerezd fokhagyma darálva
¼ csésze friss petrezselyem apróra vágva (10 g)
1 teáskanál só
½ teáskanál bors

Leves 2 evőkanál olívaolaj
1 csésze fehér hagyma kockára vágva (150 g)
½ csésze sárgarépa kockára vágva (60 g)
½ csésze zeller kockára vágva (110 g)
2 gerezd fokhagyma darálva
8 csésze csirkehúsleves (1.9 l)
1 babérlevél
1 csésze rizsszem tészta( orzo ) (145 g)
4 csésze svájci chard zöldség( azaz mángold
leveles répa ) durván apróra vágva (400 g)
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál citromlé


Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a csirkét, a zsemlemorzsákat, a tojást, a parmezánt, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot. Keverjük jól össze, majd 1 cm-es 2 cm-es átmérőjű húsgombócba formáljuk őket. Összesen kb. 16-18 darabot. Egy nagy edényben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk. A húsgombócot mindkét oldalán 4-5 percig aranybarna színűre sütjük. Tegyük félre. Melegítsük meg a maradék evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és főzzük, időként kevergessük meg, 3-4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük kb. 1-2 percig. Adjuk hozzá a csirkehúslevest és a babérlevelet. Fedjük le és forraljuk fel. Forralás után adjuk hozzá az orzo-t és a húsgombócot. Fedjük le és pároljuk 7–8 percig, amíg az orzo puha nem lesz. Adjuk hozzá a mángoldot, fedjük le, és 2-3 percig főzzük. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. Adjuk hozzá a citromlevet...Tálaljuk melegen...


Az eredeti Csirke húsgombóc leves receptje és képe:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu