Fácán húsgombóc orzo - val

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 mogyoróhagyma durván apróra vágva
1 gerezd fokhagyma durván apróra vágva
150g fácánhús
100 g friss zsemlemorzsa
1 citrom héja és leve
1 evőkanál natúr joghurt
1 nagy tojás
2 evőkanál pisztácia apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
szerecsendió
3 evőkanál olívaolaj
2 rozmaring
200 g orzo
80 g bébi spenót levelek
4 evőkanál tejföl
20 g finomra reszelt parmezán


Elkészítés:
A húsgombócok készítéséhez tegyük a serpenyőbe, a fokhagymát és a fácánt ,majd apróra vágjuk. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a citromhéjat és a citrom facsart levét, a joghurtot és a tojást, keverjük össze, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a pisztáciát és a petrezselymet, jól keverjük össze, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A keveréket golfgolyó méretű húsgombócokra formáljuk. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. Melegítsük a sütőt 180 °C -ra. Egy tapadásmentes serpenyőben vagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a rozmaringot, és keverjük össze , majd adjuk hozzá a húsgombócokat és sütjük 4-5 percig , óvatosan, egészen barnára sütve. Távolítsuk el a serpenyőből megtartva a rozmaringos olajat, és vigye át a húsgombócokat egy tepsibe. Tegyük őket a sütőbe kb. 10 percig sütni. Főzzük meg az orzo tésztát. Távolítsuk el a rozmaring gallyat az olívaolajból a serpenyőben. Tegyük a tésztára a spenót mellett, és keverjük meg az olajjal meglocsolva. Óvatosan melegítsünk rá alacsony hőmérsékleten, majd keverjük össze a tejföllel és a parmezánnal. Tálaláskor a tészta tetejére mennek a húsgombócok és, ha kell exra parmezán...


A Fácán húsgombóc orzo - val receptje és kápe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu