Csokoládés mousse torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 liter tej (4 csésze + 1 evőkanál)
400 gr tejszín (2 csésze + 1 evőkanál)
50 gr cukrozatlan kakaópor (7 evőkanál)
60 gr kukoricakeményítő ( 6 teáskanál)
280 gr csokoládé 60–70% kakaótartalommal
1/4 teáskanál só
5 gr zselatin ( 1/2 evőkanál zselatin por)


Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntjük a tejet, mehet bele a cukor... Egy tálba mehet a kakaópor, a kukoricakeményítő és a tejszín hozzá. Addik keverjük, míg egynemű nem lesz. A zselatint 2-3 evőkanál vízben keverjük ki. A meleg tejbe mehet bele a kakaóporos massza, és a zselatin .Kézi habverővel kevergetjük folyamatosan, felforraljuk. Mehet bele a durvára tört csokoládé. Kézi habverővel ugyanúgy kevergetjük folyamatosan, amíg a csoki el nem olvad. egy formát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrényben egy éjszakán át hagyjuk pihenni. Kifordítjuk a formából és a tetejét megszórjuk kakaóporral.( tálalás előtt )


Az eredeti recept és kép a Csokoládés mousse torta recepthez:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu