Serpenyőben sült csirke gombamártással

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
6 nagy csirkecomb( így 6 comb és 6 alsócomb )
700ml húsleves (vagy víz)
50 g vaj
1 hagyma apróra vágva
400 g vegyes vadon termő gomba
300ml száraz fehérbor
284 ml-es zsíros tejszín


Elkészítés:
Melegítsük az olajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben . Sütjük a combokat 8-10 percig, csak a bőrös oldalán, amíg aranybarna nem lesz, majd helyezzük egy edénybe. Süssük az alsócombokat is kb. 5 percig mindkét oldalon, és adjuk hozzá a másikhoz.Öntsük rá a csirkehúslevest. Annyit kell ráönteni a húslevesből, hogy ellepje. ( esetleg egy kis vízzel felönthetjük. ) Forraljuk fel, és fedjük le, enyhén nyitva hagyva a fedelet. Főzzük kb. 30-35 percig, amíg a csirke meg nem fő. Amíg a csirke lassan fő, engedjük le az olajat a serpenyőből. Melegítsük fel a vajat serpenyőben és adjunk hozzá hagymát. A hagymát sütjük 5 percig, amíg lágy, de nem színeződik el. Adjuk hozzá a gombát, majd süssük 3 percig, amíg megpuhulnak és csodálatosan illatozni nem fognak. Öntsük rá a fehér bort, és 6-8 percig gyorsan forraljuk, amíg kétharmadával nem csökken. Kapcsoljuk ki a lángot és hagyjuk, amíg a csirke meg nem fő. Miután a csirkecombok készre főttek, szűrjük le a serpenyőbe a hagymát, a gombát és a fehér bort, forraljuk vissza, és kétharmadával csökkentsük, amíg vastag és szirupos nem lesz. Öntsünk rá a zsíros tejszínt, forraljuk fel, főzzük, ha akarjuk, majd öntsük csirkére. Melegítsük a csirkét a szószban 2-3 percig, majd kapcsoljuk ki alatta a tüzet, és hagyjuk néhány percig tálalás előtt állni. Ez egy aromás és gyönyörű megjelenésű étel...


Tejszínes csirke és gomba étel - mesés francia szezonális recept A Serpenyőben sült csirke gombamártással receptje és a képe eredetileg:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu