Sajtos gombás kenyér ( szendvics )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 30 dkg svájci sajt szeletelve
3 / 4 csésze vaj
kb. 15 dkg gomba szeletelve
2 evőkanál darált hagymát
1 evőkanál mák
1 teáskanál só
1 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 francia kenyér


Elkészítés:
A kenyérbe vágjuk kb. 2.5 cm távolságonként kis réseket, úgy hogy ne vágjuk el az alját.( bemetsszük ). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.Tegyük bele a kenyeret. A nyílásokba tegyünk sajtot. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a gombát sütjük addig, amíg karamellizálódik. Keverje hozzá a hagymát, a mákot, a sót, a mustárt és a citromlevet. Öntsük a keveréket a kenyérre. A sütőfóliát szorosan tekerjük rá a kenyérre és kb. 180 fokon sütjük kb. 45 percig.


Előételnek is kiváló fogás. A Sajtos gombás kenyér eredeti receptje és képe:food52

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu