Házi csokoládés croissant

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csésze liszt (500 g)
½ csésze víz (120 ml)
½ csésze tej(120 ml)
¼ csésze cukor (50 g)
2 teáskanál só 1 csomag száraz élesztő
3 evőkanál lágy sózott vaj
1 ¼ csésze hideg sózott vaj; 1 cm vastag szeletekre vágva (285 g)
1 tojás felverve
csokoládé


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a vizet, a tejet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a vajat.Amikor összeállt tegyük ki egy gyúródeszkára és egy nagy "gombócot" gyúrjunk belőle. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl a tésztát. Fedjük le a tésztát műanyag csomagolóval és hűtsük egy órán át.Szeleteljük fel a vajat és tegyük 2 sütőpapír közé. Egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki kb. 18 cm hosszúra és 1 cm vastagra. Helyezzük a vajréteget a hűtőszekrénybe. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és nyújtsuk ki. A vajat tegyük a kinyújtott tészta közepére, úgy, hogy a széle annyira maradjon ki, hogy felhajtva fedje le a vajat. Kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. A hűtőből kivéve lisztezett felületre tesszük kb. 20 cm szélesre és 60 cm hosszúra kinyújtjuk. Hajtsuk össze ... A felső kb. 20 cm darabot felülről középre, az alsó pedig alulról középre. Fedjük le és tegyük a hűtőbe pihenni ( kb. 1 órát ). Utána ugyanezt megismételjük még egyszer + még egyszer, csak most már egy éjszakára hagyjuk a hűtőbe. Másnap kivesszük a hűtőből és kettévágjuk a tésztát. Az egyik felét kinyúltjuk, a széleit levágjuk. A kinyújtott tésztát 4 téglalapra felvágjuk. Helyezzük a csokoládét a tészta szélére, és szorosan tekerjük be a tésztába. Helyezzük a croissant-t egy sütőlapra.Tojással kenjük meg mindegyik tetejét. Meleg helyre tegyük, hogy 1-2 órán keresztül keljen. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.A sütés előtt még egyszer kenjük meg tojással. Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, és át nem sült. Tálaljuk melegen...


Kb. 8 adaghoz elegendő ez a recept. Az eredeti recept és a hozzá való kép a Házi csokoládés croissanthoz:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu