Ropogós csirkecomb rizzsel

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
4 csirkecomb
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál (vagy nagyon finoman reszelt) friss gyömbér
2 nagy fokhagyma gerezd darálva
1 / 2 hagyma apróra felkockázva
1 csomó zöldhagyma apróra vágva
2 közepes répa hámozva és apróra vágva
1 / 2 csésze fagyasztott zöldborsó
2 csésze főtt rizs
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál sózott vaj
4 nagy tojás


Elkészítés:
Öntsük az olajat egy öntöttvas serpenyőbe.A csirke combját egészben sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá őket a serpenyőbe, bőrrel lefelé. 15-30 percig süssük anélkül, hogy mozgatnánk, amíg a zsír meg nem olvad, és a bőr szuper aranybarna és ropogós nem lesz. Fordítsuk meg a combot, és folytassa a sütést, amíg a másik oldala meg nem barnul, és a csonthoz legközelebb lévő hús 15-20 perc alatt meg nem sül. Amikor a csirke elkészült, helyezzük át egy tányérra, és öntse a kiolvasztott zsírt hőálló pohárba vagy tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál csirkezsírt a serpenyőbe, majd a gyömbért és a fokhagymát. Keverjük 1 percig, amíg nagyon illatos nem lesz. Adjunk hozzá még 1 ½ evőkanál zsírt, a hagymát, a zöldhagymát, a sárgarépát és egy csipet sót. Keverjük össze, majd fedjük le az edényt. Főzzük 5 percig fedve, keverve. (Addig főzzük amíg a zöldségek többnyire puhák nem lesznek. )Adjuk hozzá a borsót, és keverjük, hogy felolvadjon és főzzük, kb. 2 percig. Adjuk hozzá a rizst, a szójaszószt és egy kicsit még a csirkezsírt (vagy egészét!). Ízesítse meg sóval, borssal és további szójaszósszal. Takarékon főzzük tovább amíg főzzük egy másik serpenyőben tojásokat. Adjunk hozzá vajat vagy olajat egy nem tapadó serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük. A tojásokat feltörjük egy tálba, ízesítsük be egy-egy csipet sóval és borssal,és villával verjük fel, amíg sima nem lesz. Amikor a vaj megolvad és habozni kezd, öntse bele a tojásokat. Lassan, de folyamatosan keverve főzzük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak. Adja hozzá a tojást a rizshez, és óvatosan keverje meg, hogy belekeveredjen, hogy egyenletesen oszlanak el nagy darabokban. Tegye rá a csirkecombot a sült rizs tetejére, és forró tálald...


Kb. 4 személyre elegendő ez a mennyiség. A Ropogós csirkecomb rizzsel című recept eredeti szövege és képe:food52

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu