A legjobb sajtos tészta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
400 g makaróni( vagy szarvacska )
1 csésze (115 g) Cheddar sajt
3/4 csésze (85 g) valamien svájci sajt
3/4 csésze (85 g) mozzarella sajt
4 evőkanál (30 g) liszt
4 evőkanál (60 g) vaj
4 csésze (1L) tej
1 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál szerecsendió


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban a sajtokat összekeverjük. Melegítsük fel a nagy fazék sós vizet, főzzük meg a tésztát a csomagolás útmutatója szerint. ( kb. félkeményre ) Amíg a tészta főz közben elkészíthető a szósz: Olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá lisztet és habverővel kevergetve takarékon főzzük. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és verjük simára. ( Főzzük, kb. 5-6 percig. ) Ízesítsük sóval és borssal, és keverjük össze. A szószba keverjük bele a sajtos mix 3/4 -ét. Utána mehet bele a már megfőtt tészta ( összeforgatjuk ). Egy süthető tálba tegyük bele( pl.:jénai tál )A maradék sajtmixet szórjuk rá. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig. ( addig sütjük amíg aranybarna nem lesz a teteje )


Ez a recept szuper krémes, szuper sajtos, gazdag és nagyon finom! Az eredeti recept és kép a A legjobb sajtos tésztához: thecookingfoodie

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu