Pekándiós sütemény

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
350 g liszt
125g porcukor
250 g hideg vaj apróra vágva
150 g pekándió apróra vágva
150 g cukor
30 ml juharszirup
75 g vaj kockára vágva
180 ml zsíros tejszín
2 evőkanál kukoricadara
2 tojássárgája
1/4 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál só
50 g ét csokoládé apróra vágva
50 g tejcsokoládé apróra vágva
60 ml zsíros tejszín


Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Fedjünk be egy négyzet alakú tepsit alufóliával és kenjük meg vajjal. Szitáljuk a sima lisztet egy nagy keverőedénybe, és adjunk hozzá hideg felkockázott vajat. Összegyúrjuk, amíg a keverék hasonlít a zsemlemorzsára, majd adjuk hozzá a porcukrot és keverjük össze a tésztát. Nyomjuk bele a tésztát az alufóliás tepsibe. Süssük kb. 20 percig, majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletűre. Melegítsük a sütőt 180 °C-ra. Egy kis serpenyőben közepes lángon adjuk hozzá a cukrot, a szirupot, a vajat és a tejszínt. Habverővel addig kevergessük, amíg a vaj megolvad, majd öntsük bele a kukoricadarát, és kézi habverővel keverjük amíg selymes és vastag nem lesz. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a tojássárgáját, a vaníliát és a sót, és keverjük össze, mielőtt hozzáadjuk a pekándiókat. Hagyjuk kissé lehűlni. Öntsük a keveréket a süteményre, majd süssük kb. 20-25 percig. Egy tálba mehet az étcsoki, tejcsoki és a tejszín. Kevergessük addig amíg egynemű nem lesz. Utána hagyjuk állni néhány percig. Öntsük a süti tetejére egyenletesen. Tegyük a hűtőbe pár órára pihenni. Vágjuk négyzetekre és tálaljuk!


Az eredeti pekándiós pite receptje a twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu