Sült csirkés, parmezános zsebek

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
2 teáskanál oregánó
3 gerezd fokhagyma lereszelve
1 teáskanál bazsalikom
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
4 csirkemell 1 csésze reszelt mozzarella
1 csésze reszelt parmezán sajt
½ csésze főzőkrém
¼ csésze apróra vágott petrezselyem
16 szelet fehér kenyér ¼ csésze liszt
¼ csésze víz 2 csésze reszelt parmezán
½ csésze apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál darált fokhagyma
¼ teáskanál bors
csipet só
2 teáskanál olívaolaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
2 csésze paradicsomsűrítmény
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál cukor
¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra. Egy sütőedénybe keverjük össze az olajat, az oregánót, a fokhagymát, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Dobjuk a csirkemellét az olajba, és jól forgassuk meg benne. Fedjük le fóliával és süssük 22-25 percig, amíg át nem sül. Vegyük ki a sütőből, öntsük le az olajat és aprítsuk fel a csirkét. Tegyük a csirkét egy tálba, adjunk hozzá a sajtokat, a tejszínt a petrezselymet, és keverjük össze. Vágjuk le a minden kenyérszelet héját. Tegyünk csirkekeveréket a kenyér szeletek közepére. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet és a vizet, hogy paszta képződjön. Kenjük meg a pasztával a kenyér széleit. Tegyünk egy üres szelet kenyeret a tetejére, és nyomkodjuk le a széleit. ( "kvázzi ragasszuk oda ") Sütjük 170ºC-ra melegített olajban, amíg aranybarna nem lesz. Közben keverjük össze a reszelt parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót és a borsot. Ebben forgatjuk meg a frissen sütött Sült csirkés, parmezános zsebeket. Melegítsünk olívaolajat egy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá összetört fokhagymát, és főzze, amíg világossá válik, majd vegye ki a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket ( bazsalikom,cukor,só,bors ) . Forraljuk fel , és hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Tálaljuk paradicsomos szósszal...


A Sült csirkés, parmezános zsebek eredeti receptje és képe:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu