Valentin napi fánk

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
190 ml langyos teljes tej
50 g cukor
1 teáskanál aktív száraz élesztő
3 tojás
1 teáskanál vanília esszencia
500 g liszt
1 teáskanál só
80 g lágy vaj
180 g ét csokoládé
170 g víz 500 g fagyasztott eper
150 g cukor
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál kukoricaliszt 150g porcukor a díszítéshez
kb. 7 g fagyasztott eper


Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük a tejet, cukrot és az élesztőt. Keverjük össze a habverővel, majd hagyjuk kb. 5 percig pihenni, amíg az élesztő "dolgozik". Utána mehet hozzá a tojás, a vanília.Habverővel keverjük össze. Mehet hozzá a liszt, só és vaj.Keverje össze. Lisztezett gyúródeszkán gyúrjuk kb. 8 percig folyamatosan a tésztát. A lényeg, hogy puha és sima tészta legyen a végén. Helyezzük egy enyhén olajozott tálba, fedjük le fóliával és hagyjuk addig, amíg a mérete megduplázódik. Időközben adjuk hozzá a csokoládét és a vizet egy serpenyőhöz, és alacsony lángon megolvasztjuk. Öntsük az olvasztott csokoládét egy tálba.Ezt a tálat tegyük egy jégkockás "fürdőbe". Kézi habverővel keverjük a csokoládékeveréket. Félretesszük, mellőzzük. Egy tálba tegyük az epreket, a cukrot és a citromlevet. Addig főzzük takarékon amíg a szamóca meg nem lágyul( kb. 5 óra ).3 evőkanálnyi kukoricaliszthez adjunk 1 evőkanálnyi vizet.Keverjük el. Ezt hozzáöntjük az eperhez. A kukoricadara zagyot főzzük 2 percig, amíg a keverék vastag nem lesz. A kész lekvárt utána egy burgonyatörőn átpréseljük. Hagyjuk ezt kihűlni. A megkelt tésztát kinyújtjuk és szív alakú kinyomóval szíveket szaggatunk...Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarjuk és hagyjuk tovább 20 percig pihenni. Kb. 170 fokos olajban kisütjük. Néhány percig sültjük meg mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz. Egy mixerbe tegyük a cukrot és a 7g fagyasztott epret.Daráljuk össze. Eben forgatjuk a már kisült valentin napi szív fánkokat. Az oldalán a fánkoknak egy kis rést vágva betöltjük a csokit és az eperlekvárt.


Az eredeti Valentin napi fánk receptje és képe:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu