Könnyű pácolt csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
500 g bőr nélküli csont nélküli csirkecomb
A páchoz:1 citrom kicsavart leve
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál paprika
1-2 teáskanál csípős chili por
200 g natúr joghurt

2 evőkanál olaj
1 nagy hagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma aprítva
1 zöld chili
ropogós és apróra vágott (opcionális)
hüvelykujjú gyömbérdarab reszelve
1 teáskanál garam masala indiai fűszerkeverék
2 teáskanál ground fenugreek( opcionális fűszer )
3 evőkanál paradicsompüré
300ml csirkehús alaplé
50 g pirított mandula A tálaláshoz:rizs
friss koriander


Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze az összes pác összetevőt és ízesítjük. Vágjuk a csirkét harapás méretű darabokra, és keverjük el a pácot. Fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át. Melegítsünk egy nagy serpenyőben olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a zöld chili-t, a gyömbért és fűszerek felét. Sütjük közepes lángon 10 percig, vagy amíg lággyá nem válik. Adjuk hozzá a fűszerek maradék részét a paradicsompürével, főzzük további 2 percig, majd adjuk hozzá az alaplét és a pácolt csirkét. Főzzük 15 percig, majd adjuk hozzá a tálba maradt pácot. Pároljuk 5 percig, majd megszórjuk a pirított mandulával. Tálaljuk rizzsel, naan kenyérrel, chutney-vel, korianderrel és limemmal...


Könnyű vajas csirke eredeti receptje és képe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu