Garam masala fűszerkeverék

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
4 evőkanál egész koriander
1 evőkanál római kömény 1 evőkanál szemes fekete bors
1 evőkanál szárított gyömbér
3-4 szem fekete kardamom
¾ evőkanál szegfűszeg
¾ evőkanál fahéj
¾ evőkanál babérlevél


Elkészítés:
A gyömbér kivételével az összes fűszert beletesszük egy edénybe. Folyamatosan kevergetve megpirítjuk kb 4. perc alatt takarék lángon. Hagyjuk kihűlni. Utána kardamomból az apró magokat vegyük ki. Ezt keverjük hozzá a többi fűszerhez. Őrőljük meg a garam masalánkat. Száraz helyen, sötétben akár hónapokig is megőrzi a minőségét.


EZ egy indiai fűszerkeverék.Rengeteg változata létezik. Egyesek szerint ahány indiai család van annyi féle verzió létezik belőle.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu