Gyümölcsös francia pirítós

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
36 szelet fehér szendvics kenyér
krémsajt ( 340 g )
65 g cukor elosztva;plusz 2 evőkanál
1 evőkanál citromhéj
1 csésze zsíros tej ( 240 ml )
¾ csésze nehéz krém ( 180 ml )
½ csésze világosbarna cukor ( 110 g )
3 nagy tojás
2 teáskanál vanília kivonat
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
5 teáskanál őrölt fahéjat elosztva
¼ csésze eperlekvár ( 80 g )
¼ csésze áfonyalekvár ( 80 g )
¼ csésze málnalekvár ( 80 g ) Tálaláshoz:1 csésze juharszirup ( 335 g )
2 evőkanál porcukor ½ csésze szamóca ( 75 g ) szeletelve
½ csésze áfonya ( 50 g )
½ csésze málna ( 60 g )


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Rakjunk egymásra három darab kenyeret, és egy sodrófa segítségével simítsuk ki. Vágjuk le a kenyér kérgét, majd válasszuk szét az egyes szeleteket. Ismételjük meg a maradék kenyérrel. Egy közepes tálba tegyük a krémsajtot, a 65 g cukrot és a citromhéjat. Jól keverjük össze, majd tegyük félre. Egy külön közepes tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a barna cukrot, a tojást, a vaníliát, a szerecsendiót és a 2 teáskanál fahéjat. Félretesz, mellőz. Egy szelet kenyeret megkenünk a krémsajtos masszával, erre mehet rá a eperlekvár, egy másik szelet kenyeret megkenünk krémsajtos masszával és áfonyalekvárral.A harmadik kenyeret - krémsajtossal és málnalekvárral. Ezeket ismételjük meg minden szelet kenyérrel. Mindegyiket mártsuk bele a tejes, tejszínes tálba és hagyjuk lecsöpögni a felesleget. Egy kis tálban keverjük össze a fennmaradó 2 evőkanál cukrot és a maradék 3 teáskanál fahéjat. Egy tepsibe tegyünk bele egy sütőpapírt . Közepére tegyünk egy kb. 7 cm átmérőjű kis edénykét. E- köré helyezzük a felgöngyölt kenyereket. Megkenjük mindegyiket a tejszínes lével.Megszórjuk mindet fahéjas cukorral.Ki vesszük középről a kis edénykét és a sütőben kb. 22-25 percig sütjük. Helyezzük vissza a tálat a gyűrű közepére és töltsük fel a juharsziruppal. Megszórjuk porcukorral. Díszítsük eperrel, áfonyával és málnával.


A recept 4 személyre van. Az eredeti recept és kép a Gyümölcsös francia pirítóshoz:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu