Karamellás almás fahéjas tekercs

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze (240 ml) tej melegítve
1/2 csésze (135 g) cukor
2 evőkanál aktív száraz élesztő (2 szabványos méretű csomag)
1/2 csésze (115 g) sózott vaj szobahőmérsékletre lágyítva és 4 darabra vágva
2 nagy tojás
1/2 teáskanál só
4 és 1/2 csésze (562 g) liszt
Töltelék:½ lágyított sózott vaj
½ csésze barna cukor
2 evőkanál fahéj
Az Almák:200 g cukor
kb. 35dkg hideg sózott vaj
8 alma hámozva ; negyedelve


Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük a meleg tejet, cukrot és élesztőt. Hagyjuk, hogy kb. 5 percig álljon.Adjon hozzá lágyított vajat, sót, tojást és lisztet a tálba, és alaposan keverje össze. Helyezzük a tésztát egy kivajazott tálba, fedjük le és hagyjuk meleg helyen pihenni kb. 30–40 percig, vagy amíg a tészta megduplázódik. Melegítsünk egy nagy, nem tapadós serpenyőben cukrot, amíg karamellizálódni kezd. Amikor a karamell szép sárga színű, adjuk hozzá a vajat és keverjük össze. Mehet hozzá a cikkekre vágott alma, és keverjük meg úgy, hogy minden hová jusson karamellizált cukor, kb. 2 percig főzve, és utána vegyük le a tűzről.Helyezzük az almát egy nagy, mély téglalap alakú tepsibe. Húzzuk ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületen, amí kb. 40cm X és 30 cm széles. Kb. 6 mm vastagnak kell lennie a kinyújtott tésztának. A vajat egyenletesen kenjük el a tésztán, 2 cm-rel hagyva a felső szélt csupasznak. Keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen megszórjuk a kinyújtott tésztára. Tekerjük fel a tésztát egy nagy hengernek. Vágjuk fel 12 darabra.A darabokat tegyük a tepsiben lévő almákra.Takarjuk le és hagyjuk kelni kb. 30 percig. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük kb. 25 percig. Hagyjuk hűlni...Majd fordítsuk ki a tepsiből, tehát az almás része legyen felül.


Az eredeti recept és kép Karamellás almás fahéjas tekercshez:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu