Karamellás hatlapos

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg liszt
10 dkg zsír
3 evőkanál porcukor
1 csomag szalalkáli
150 ml tej
1 nagy tojás
175 g tejföl
csipet só
A krémhez: 40 dkg g kristálycukor
1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
1 tojás
1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
2 púpozott evőkanál liszt
100 g szoba hőmérsékletű vaj


Elkészítés:
Egy tálban elkeverjük a pudingport , lisztel, tojással, 5 dl tejjel.Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. A maradék tejet langyosítsuk meg.A cukrot tegyük egy nagy edénybe. Hagyjuk hagy olvadjon meg, majd addig melegítjük, amíg szép aranyszínű nem lesz. Mehet a langyos tej hozzá óvatosan, apránként öntsük hozzá, folyamatosan kevergetve. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad. Ezután hozzáöntjük a pudingporos keveréket és addig főzzük míg sűrű nem lesz.Melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarjuk. Hűvös helyre tesszük pihenni. A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben. A zsírt kissé elkeverjük a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel javíthatjuk. 6 részre osztjuk és letakarjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk és laponként kb. 10 percig sütjük. A tésztának világos kell, hogy maradjon! A krémet 5 részre osztva megkenjük a lapokat, sorban egymásra téve őket.Letakarjuk pl. konyharuhával és betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben megpuhul a tészta is. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. ( Karamellaöntet is meglocsolhatjuk )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu