Tepsiben sült hasábburgonya sonkával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csomag hűtött aprított hasábburgonya
3 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/4 csésze alma kocsonya
1/4 csésze barackkonzerv
1 evőkanál tormaszósz
1 teáskanál Dijon mustárt
1/4 teáskanál darált fokhagyma
1/4 teáskanál darált hagyma
2 csésze kockára vágott teljesen főtt sonka
4 nagy tojás
2 zöld hagyma apróra vágva


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokosra. Zsírozzuk ki a tepsit és ebbe tegyük bele a burgonyát. Meglocsoljuk olajjal. Megszórjuk sóval és borssal. Kb. 20-25 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz. Egy kis tálban keverjük össze az összetevőket és öntsük rá a burgonyára a sonkával együtt. Takarjuk le. csináljunk kis "üregeket" szá szerint négyet. Ebbe tegyük a tojásokat. A sütőbe süssük kb. 10-12 percig. Meghintjük zöldhagymával és borssal.


A Tepsiben sült hasábburgonya sonkával című eredeti receptje és képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu