Török kenyér

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
500 g liszt
150 ml meleg tej
150 ml meleg víz 1 teáskanál só
2 evőkanál száraz élesztő
3 evőkanál olívaolaj
apróra vágott petrezselyem
chili


Elkészítés:
Keverjük el a lisztet sóval és élesztővel. Adjunk hozzá meleg vizet és tejet, és csak addig gyúrjuk, amíg a folyadék fel nem szívódik. Adjunk hozzá olívaolajat és gyúrjuk, amíg sima tésztává nem alakul (kb. 10 perc). A tésztát formázzuk golyóvá, kenjük le növényi olajjal,takarjuk le és tegye félre meleg helyre 1 órán keresztül, vagy addig, amíg a mérete megduplázódik. Amikor a tészta emelkedik, vágjuk 6 darabra, és nyújtsuk ki az egyes darabokat. A lapokat tegye egy közepes-magas hőn előmelegített serpenyőre. Süssük 5-6 percig (mindkét oldalon 2,5-3 percig). Az egyes lapokat kenjük meg olajjal, majd petrezselyemmel és chilivel tálaljuk.


A török kenyér eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu