Holland sütőben készített vörös babos rizs

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
2 zeller szeletelve
1 közepes hagyma apróra vágva
1 közepes zöldpaprika apróra vágva
1 csomag ( 400 g) füstölt pulyka kolbász szeletelve
kb. 1 liter csirkeleves
1 doboz ( 455 g ) vesebab
1-1/4 csésze főtt rizs
1/3 csésze paradicsomkonzerv
1 babérlevél
1-1/2 teáskanál Cajun fűszerkeverék
1/4 teáskanál cayenne paprika
csípős paprika szósz( választható )


Elkészítés:
Egy holland sütőben melegítsük az olajat. Adjunk hozzá zellert, hagymát és zöldpaprikát; főzzük és keverjük addig, amíg ropogós nem lesz, 3-4 percig. Adjunk hozzá kolbászt; főzzük, amíg megbarnul, 2-3 percig. Keverjük hozzá a levest, a babot, a rizst, a paradicsomkonzervet, a babérlevelet, a Cajun fűszerkeveréket és a cayenne-borsot. Felforraljuk; vegyük le takarékra. Pároljuk fedő nélkül, amíg a rizs megpuhul és a leves elfő, 15-20 percig, alkalmanként keverve. Vegyük ki a babérlevelet. Ha szükséges, tálaljuk borsmártással.


A holland sütő egy hagyományos hallandia kültéri sütésre, főzésre alkalmas öntöttvas edény. A Holland sütőben készített vörös babos rizs eredeti receptje és képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu