Gyors vajas csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
csont nélküli bőr nélküli csirkecomb ( 910 g )
4 teáskanál só
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
3 evőkanál sózott vaj
1 csésze hagyma ( 150 g ) apróra vágva
3 gerezd fokhagyma darálva
1 gyömbér hámozva és darálva
2 teáskanál paprika
1 ½ evőkanál garam masala fűszerkeverék
1 evőkanál currypor
zúzott paradicsom ( 795 g )
1 csésze natúr joghurt ( 245 g )
basmati rizs főzve


Elkészítés:
Vágódeszkán papírtörölközővel szárazra töröljük meg a csirke combját. A csirkét mindkét oldalról ízesítsük 1 teáskanál sóval és fekete borssal. Félretesz, mellőz. Olvassa meg a vajat a fazékban, majd adja hozzá a hagymát és pirítsa, amíg meg nem lágyul, 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük, amíg meglágyul, alkalmanként keverve, 2 percig. Adjuk hozzá a fennmaradó 3 teáskanál sót, a paprikát, a garam masala-t és a curry-port. Keverjük, főzzük, kb. 1 percig. Adjuk hozzá a zúzott paradicsomot és a csirkét, és keverjük össze. Helyezzük a fedőt rá, és főzze 5 percig. Vegyük le a tűzről és kb. 10 percig hagyjuk állni. Vegyük le a fedőt. Fogók segítségével vegyük a csirkét egy darabolódeszkára. Ha elég hűvös ahhoz, hogy kezelni tudjuk, vágjuk harapás méretű darabokra. Hús nélkül főzzük tovább, amíg a felére nem csökken, 10–15 perc. Adjuk hozzá a joghurtot a szószhoz, és keverjük össze. Tegyük vissza a csirkét a fazékba, és keverjük meg, hogy teljesen beborítsuk a mártással. Tálaljuk csirkét basmati rizzsel, és korianderrel díszítsük...


A gyors vajas csirke receptje és képe eredetileg:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu