Cseresznyés Clafoutis ( tejespite )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
15 cseresznye
⅔ csészébe lisztet( 85 g )
½ csésze cukor( 100 g )
¼ teáskanál só
2 nagy tojás
1 csésze alacsony zsírtartalmú tejszín( 240 ml )
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál sózott vaj
1 evőkanál porcukor


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Magozzuk ki a cseresznyét. Közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá az alacsony zsírtartalmú tejszínt és a vaníliát, a habverővel csomómentesre keverjük el.Olvasszuk fel a vajat egy (20 cm) öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Miután a vaj megolvadt, vegyük le a serpenyőt a tűzről.Tegyük egyenletesen a cseresznye szemeket a serpenyőbe. Öntsük a tésztát a cseresznyére.Süssük 40-45 percig, amíg a clafoutis ( tejespite )aranybarna és tapintásra szilárd nem lesz. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.


Az eredeti recept és kép Cseresznyés Clafoutis ( tejespite )-hez:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu