Red velvet, Vörösbársony-torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
295 g liszt átszitálva
114 g vaj (puha)
2 darab tojás
30 dkg cukor
12 kávéskanál ételfesték (4 evőkanál málnapiros)
11 g cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál vanília kivonat (4 gramm)
6 g só
5 g ecet
5 g szódabikarbóna
2.46 dl író (246 g)
Krém hozzávalói:25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 közepes lime


Elkészítés:
Robotgéppel habosra verjük fel a vajat kevés cukorral.Utána mehet az egyik tojás hozzá, tovább verjük és mehet bele még cukor. Ismét tojás és cukor addig habosítjuk amíg kellően fel nem habosítottuk. Hozzákanalazzuk az ételfestéket, vanília kivonatot, és a kakaóport. Ezután az írót elkeverjük a sóval, majd kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk bele, végül több kisebb adagban beleforgatjuk a lisztet is. A szódabikarbonát elkeverjük az ecetben, majd hozzáadjuk a masszához. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük( ha van rá mód akkor alsó felső sütésen ). Három darabot sütünk ki. Minden hagyjuk kihűlni. A tetejüket egyenesre vágjuk le, és a leesett piskóta darabokat összemorzsoljuk és a legvégén díszítéshez használjuk. A lapokat megtöltjük és az oldalát is megkenjük a krémmel. Az előbb összemorzsolt piskótát rászórjuk díszítés gyanánt. Hidegen tároljuk...

Krém elékészítése: A mascarpone szoba hőmérsékletű. Ezt kikeverjük a porcukorral,vanília aromával és lime-al. A tejszínt habosra verjük fel. Amikor kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét. A kettőt együtt keményre verjük fel.


Az írónak kiváltképp nagy szerepe van itt. Az ételfesték színe ettől lesz ennyire bordó.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu