Liszt nélküli csokoládés süti( keksz )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 adag főző spray
1 csésze finoman apróra vágott édes keserű csokoládé
3 tojásfehérje szobahőmérsékleten
2 csésze porcukor osztva
½ csésze cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál só
½ csésze apróra vágott étcsokoládé
¼ teáskanál durva tengeri só


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletre. Permetezzünk be 2 sütőlapot főző sprayvel. Vízgőz felett olvasszuk fel az édes keserű csokoládét, gyakran keverve, és az oldalát gumi-spatulával lekaparva. Levesszük a tűzről ,hogy kissé hűljön. Verjük fel a tojásfehérjét egy nagy tálba elektromos keverővel, amíg lágy csúcsok képződnek; fokozatosan keverjük bele 1 csésze porcukrot. Keverjük össze egy tálban egy fél csésze porcukort, kakaóport, kukoricakeményítőt és sót. Tegyük a porcukor-keveréket tojásfehérje keverékbe alacsony sebességgel keverjük, amíg lágy habcsókok nem képződnek. Keverjük hozzá a lehűtött olvasztott édeskeserű csokoládét és a étcsokoládét, amíg a tészta nem lesz merev. Helyezzünk egy tálba a maradék 1/2 csésze porcukrot. Az 1 lekerekített evőkanál tésztát gömbölyítsük és gördítsük be a porcukorba, minden oldalát bőven bevonva. Ismételjük meg a maradék tésztával és cukorral. Helyezzük a sütiket kellő távolságra a sütőlapokra, és szórjuk meg durva sóval mindegyiket.


Liszt nélküli csokoládés süti eredeti receptje és képe:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu