Vegán csokoládés ropogós sütik ( keksz )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál őrölt lenmagot
⅔ csésze víz elosztva
1 ½ csésze liszt
½ csésze cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
¾ csésze félédes csokoládé chips
3 evőkanál kókuszdióolaj
¾ csésze cukor
1 teáskanál vanília kivonat
½ csésze porcukor


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C hőmérsékletre. A tepsibe tegyünk sütőpapírt. Keverjük össze az őrölt lenmagokat 1/3 csésze vízzel egy tálban; hagyjuk ülni, amíg megvastagodik, kb. 10 percig. Szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálba. Olvassza el a csokoládé chipset és a kókuszdióolajat mikrohullámú sütőben biztonságos üveg- vagy kerámiaedényben 15 másodperces időközönként, minden egyes olvadás után, 1-2 percig keverve. Utána hagyjuk kihűlni. A lenmag keverékhez adjuk hozzá a maradék 1/3 csésze vizet, cukrot és vanília kivonatot egy tálba. Elektromos keverővel keverjük, amíg krémes nem lesz, kb. 3 percig. Adjuk hozzá lisztkeveréket és a megolvasztott csokoládét; keverjük addig, amíg jól össze nem áll. A tésztát formázzuk golyókba. Forgassuk bele a porcukorba, és helyezzük az előkészített sütőlapokra. Előmelegített sütőben sütjük kb. 11-13 percig.


Kiváló karácsonyi finomság... Az eredeti recept és a hozzá tartozó eredeti kép a Vegán csokoládés ropogós sütikhez:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu