Varázslatos csokoládés sütemény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 tojás; elválasztva; szobahőmérsékleten
210 g (1 1/3 csésze) porcukor
75 g (1/2 csésze) liszt
50 g (1/2 csésze) kakaópor
120 g vaj
600 ml tej kissé melegítve
1 evőkanál porcukor
friss málna tálaláshoz
tejszínhab tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180C / 160C -ra. Kenjük meg a négyzet alakú 21 cm-es (alapméretű) tepsit, és tegyünk bele sütőpapírt, hogy az mindkét oldalán túlnyúljon.
Elektromos habverővel verjük fel a tojássárgáját és a porcukrot egy nagy tálban.
Tegyük bele a lisztet és a kakaóport, összekeverjük. Öntsünk bele a vajat, és addig verjük, amíg jól össze nem keveredik.Alacsony sebességre állítjuk a keverőgépet, fokozatosan adjunk hozzá tejet és keverjük el.
A tojásfehérjéket a porcukorral együtt kemény habbá verjük fel.
Forgassuk óvatosan bele a lisztkeverékbe.Ezt utána öntsük az előkészített tepsibe.
Süssük kb. 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült hagyjuk kihűlni. Kakaóporral , tejszínhabbal és málnaszemekkel tálaljuk.
Eredeti recept és kép a Varázslatos csokoládés süteményhez:taste
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu