Csokoládés mascarpone brownies

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze vaj
kb. 10 dkg félédes csokoládé apróra vágva
1 csésze cukor
1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
1/2 csésze mascarpone sajt szobahőmérsékleten
3 nagy tojás szobahőmérsékleten
2 teáskanál vanília kivonat
1/2 csésze liszt
1/4 teáskanál só
Párizsi krém: kb. 15 dkg félédes csokoládé apróra vágva
6 evőkanál tejszínhab
3 evőkanál vaj darabokra vágva


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 160 °C-ra. Vajazzunk ki egy négyzet alakú tepsit. Helyezzük az apróra vágott csokoládét egy keverőtálba; félretesszük, mellőzzük. Egy kis üvegtálban olvasszuk fel a vajat egy mikrohullámú sütőben, csak amíg megolvad - ne hagyjuk főzni és buborékolni (ha nincs mikrohullámú sütő, ehelyett gyorsan megolvad a tűzhelyen). Öntsük a vajat a csokoládéra, és hagyjuk állni 30 másodpercig. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen meg nem olvad és a vaj jól beleillik. Szitáljuk bele a cukrot és a kakaóport. Fakanállal felverjük a mascarponét, a tojásokat és a vaníliát, simára keverjük. Óvatosan adjuk hozzá a lisztet és a sót. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és egyenletesen terítsük el. Süssük 45-50 percig, vagy addig, amíg a közepébe helyezett fogpiszkáló tiszta nem válik ki. Helyezzük a tepsit egy hűtőrácsra, és hagyjuk a brownie-t 10-15 percig hűlni, miközben elkészítjük a ganache-t.
Párizsi krém: Helyezzük az apróra vágott csokoládét egy keverőtálba. Egy kis serpenyőben közepes lángon forraljuk a tejszínt és a vajat valamivel forráspont alatt. Öntsük ezt a forró keveréket a csokoládéra, és hagyjuk állni 30 másodpercig, majd keverjük simára. Meleg állapotban öntsük a ganache-t a brownie-ra, és terítse el, hogy egyenletesen ellepje. Vágás előtt hagyja a ganache-t megszilárdulni. A legjobb, ha egészen szilárdra hűtjük őket. ( nem kell őket hűtőszekrényben tartani )


Az eredeti recept és a kép a Csokoládés mascarpone brownieshoz:recipegirl

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu