Füstölt kolbászos és mozzarellás gnocchi

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 hagyma apróra vágva
2 fokhagymagerezd zúzva
120g chorizo ( füstölt kolbász ) kockára vágva
2 x 400 g doboz apróra vágott paradicsom
1 teáskanál porcukor
600g friss gnocchi
125g mozzarella golyó darabokra vágva
kis csokor bazsalikom
zöld saláta a tálaláshoz


Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat közepes serpenyőben közepes lángon. A hagymát és a fokhagymát 8-10 percig puhára sütjük. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt, és még 5 percig sütjük. Mehet bele a paradicsom és a cukor, majd fűszerezzük. Pároljuk meg, majd adjuk hozzá a gnocchit és főzzük 8 percig, gyakran kevergetve, amíg puha nem lesz. Keverjük át a mozzarella ¾ részét és a bazsalikom nagy részét a gnocchin. Tegyük egy tepsibe. Tetejére tesszük a maradék mozzarellát, majd grillezzük 3 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranyszínű nem lesz. Fűszerezzük, megszórjuk a maradék bazsalikommal és zöld salátával tálaljuk.


Az eredeti recept és kép a Füstölt kolbászos és mozzarellás gnocchinak:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu