Gyömbérbor házilag

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
5 gyökér gyömbér
5 liter víz
1.4 kg cukor
4 citrom- héja és leve
500 g mazsola - apróra vágva vagy összenyomva
1 tasak fehérbor élesztő
élesztő


Elkészítés:
Hámozzuk meg a gyömbért egy műanyag erjesztő vödörbe. Hozzáadjuk a citrom héját és a mazsolát. Öntsünk közel 2 liter forrásban lévő vizet. Letakarva hagyjuk 24 órán át. Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, az élesztőt és a maradék vizet (ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen). Keverjük meg jól, hogy a cukor feloldódhasson az élesztővel. Letakarva hagyjuk erjedni (akár 4 napig is eltarthat). Szitáljuk ki, tölcsér segítségével öntsük a rendelkezésre álló demijohnba, és hagyjuk néhány hónapig ülni. Utána palackba töltjük.


Az eredeti receptje és képe a gyömbérbornak:vaya

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu