Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 nagy zöld alma meghámozva és apróra vágva
1 csésze sultana mazsola
1 csésze cukor
½ csésze szárított ribizli
½ csésze mazsola
½ csésze vaj
½ csésze apróra vágott mandula
1 ½ evőkanál reszelt narancshéj
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csésze pálinka


Elkészítés:
Keverjük össze a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a szerecsendiót és a szegfűborsot egy tálba. Keverjük az almát, a mazsolát, a cukrot, a ribizlit, a mazsolát és a vajat egy fazékba. Lassú tűzön főzzük, és óvatosan keverjük, amíg a vaj megolvad. Keverjünk hozzá apróra vágott mandulát, narancshéjat, 1 teáskanál vegyes fűszert és fahéjat. A keveréket forraljuk fel, és időnként megkeverve főzzük 5-10 percig. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre a mincemeat 30 percre lehűlni. Keverjük hozzá a pálinkát. Kanállal sterilizált üvegekbe szedjük...


Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept) eredeti receptje és képe:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu