Sült alma ropogós töltelékkel
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 alma
1 teáskanál citromlé
60g eperlekvár
2 evőkanál liszt
45g vaj hidegen és kockára vágva
3 evőkanál barna cukor
45g nyers zab
1/4 ek őrölt fahéj
csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Vágjuk fel minden almát középen. Vágjuk ki a mag mindkét oldalát, lekerekített lyukat hozva létre. Dörzsöljük be az alma húsát citromlével. Helyezzünk 1 evőkanál lekvárt minden lyukba.
Az öntethez: egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, a barna cukrot, a zabot, a fahéjat és a sót. Tegyünk keveréket minden alma tetejére, eltakarva a lekvárt.
Helyezzük egy kb. 1 cm-es vízzel töltött tepsibe. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarna és az alma megpuhul, kb. 35-40 percig.
Sült alma ropogós töltelékkel című recept eredeti receptje és képe:foodnetwork
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu