Gorgonzola és vargányás gomba rizottó
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 liter alacsony alaplé( húsleves )
45g szárított vargánya
3 evőkanál puha vaj
1 közepes hagyma kockára vágva
300g rizs
125ml száraz fehérbor
50g reszelt parmezán
100g gorgonzola morzsolva
Elkészítés:
Közepes serpenyőben forraljuk fel az alaplevet közepes hőfokon.
Adjuk hozzá a vargányát, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és tegyük félre 30 percre, amíg a gomba megpuhul. Ezután egy kanál segítségével távolítsuk el a gombákat és tegyük félre.
Egy nagy, nehéz fazékban olvasson fel két evőkanál vajat közepesen magas hőfokon.
Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre.
Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, és főzzük körülbelül három percig, amíg a hagyma megpuhul, de nem barnul meg.Utána mehet hozzá a rizs, és keverjük össze a vajjal.
Adja hozzá a bort, és párolja körülbelül három percig, amíg a bor majdnem elpárolog.
Adjuk hozzá forró alaplével teli levest, és keverjük körülbelül két percig, amíg majdnem teljesen felszívódik.
Folytassuk a maradék alaplével, egyszerre csak töltsünk egy merőkanállal, és hagyjuk, hogy az egyes adalékok felszívódjanak.( addig főzzük amíg a keverék krémes lesz. )Ez összesen körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.
Vegyük le az edényt a tűzről. Keverjük hozzá a parmezánt, a gorgonzolát, a metélőhagymát, a sót és a borsot. Azonnal tálaljuk...
Az eredeti recept és kép a Gorgonzola és vargányás gomba rizottóhoz:foodnetwork
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu