Szalonnás és gombás tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
400 g penne (vagy más cső alakú) tészta
250 g gomba
8 csík szalonna
4 evőkanál pesto
200 ml-es magas zsírtartalmú főzőtejszín
marék bazsalikomlevél


Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő vízben főzzük egy nagy tapadásmentes serpenyőben, a csomagolás utasításainak megfelelően. Közben felszeleteljük a gombákat, és a szalonnát. Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt pirítsuk meg a szalonnát és a gombákat. Ebbe mehet a tészta, és egy kicsi tészta főzővíz a serpenyőbe, és keverjük át a tűzön 1 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, kanalazzuk bele a pestót, a főzőtejszínt és a bazsalikom nagy részét, majd keverjük össze. Tálaláshoz megszórjuk a maradék bazsalikommal.


Szalonnás és gombás tészta eredeti receptje és képe:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu