Jeges cukor karácsonyi sütik

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A süti: 2 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál finom só
1/2 csésze sózatlan vaj
1 csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1/2 teáskanál vanília kivonat
A jeges rész: kb. 50 dkg porcukor
3 evőkanál habcsókpor
1/3 csésze meleg (30 ° C) víz
élelmiszer festék ( opcionális )
színes cukor és apró cukorkadarabok megszórni a tetejét


Elkészítés:
A süti: Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagy keverőtálban, elektromos keverővel, a vajat és a cukrot kb. 2 perc alatt világosra és bolyhosra krémezzük. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a szitált száraz összetevőket, egy-egy kanállal, amíg alaposan össze nem keveredik. Hozzáadjuk a vaníliát. Hűtsük a sütitésztát hűtőszekrényben legalább 1 órán át. Melegítsük fel a sütőt kb. 200 °C-ra. Húzzuk ki egyszerre a tészta felét, miközben a tészta maradékát hűtőszekrényben tartjuk. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, és sütiformával vágjuk a kívánt formára. Tegyük a kivágott sütiket egymástól kb.3-4 cm távolságra zsírozatlan sütitáblára, és sütés előtt tegyük néhány percre a hűtőszekrénybe a tepsit. Ez segít a sütiknek megőrizni formájukat. Addig sütjük, amíg a sütik széle meg nem pirul, 8-10 percig.
A jeges rész: Egy közepes tálban keverjük össze a porcukrot, habcsókport és meleg vizet egy habverővel. Addig keverjük, amíg a hab nem lesz sima. Hozzáadhatjuk az ételfestéket a habhoz... Kenjük a habot a kihűlt sütikre, majd tetejére szórjuk rá a cukrokat...


Jeges cukor karácsonyi sütik eredeti receptje és képe:foodnetwork

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu