Ünnepi mazsolás diós sütemény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 1/4 csésze liszt
1/3 csésze cukor
1/2 csésze vaj
1 csésze apróra vágott mazsola
1/2 csésze málna vagy szilvalekvár
2 tojás
3/4 csésze barna cukor
1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 csésze apróra vágott dió
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál vaníliás porcukor


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk meg egy 20cm-es négyzet alakú serpenyőt. Az omlós tészta elkészítéséhez: keverjünk össze 1 1/4 csésze lisztet, 1/3 csésze kristálycukrot és 1/2 csésze vajat. Keverjük el a morzsákat( tehát csomómentes legyen ).Utána tegyük az előkészített serpenyőbe. Süssük kb. 25 percig, vagy amíg enyhén meg nem pirul. Közben keverjük össze a mazsolát és a lekvárt. Omlós tésztára kenjük rá. A tojásokat felverjük barna cukorral, 1/4 csésze liszttel, sütőporral és sóval. Keverjük hozzá a diót, a narancshéjat és a vaníliát. Öntsünk a keveréket a tetejére. Tegyük vissza a serpenyőt a sütőbe. Süssünk további 35–40 percet, amíg a teteje meg nem pirul ... Hagyjuk kihűlni a serpenyőben. Tálaláskor szitáljunk porcukrot a tetejére...


Az eredeti recept és kép a Ünnepi mazsolás diós süteményhez:northpole

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu