Baileys és Nutellás tiramisu

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
120 ml eszpresszó kávé
1/3 csésze Bailey's ír krém
2/3 csésze forrásban lévő víz
2 x 250 g mascarpone
1/2 csésze Nutella
2 csésze 35% tejszín
24 babapiskóta
kakaópor a tálaláshoz
Nutellás rész 200g étcsokoládé apróra vágva
1/3 csésze 35% tejszín
1/2 x 110 g csomag mogyoró durván apróra vágva
1 evőkanál Nutella
1 evőkanál Bailey's Irish Cream


Elkészítés:
Keverjük össze a kávét, az ír krémet és a forró vizet egy hőálló edényben. Hagyjuk lehűlni. Nutella karamell:: Helyezzük a csokoládét és a tejszínt egy mikrohullámú sütőbe. Mikrózzuk maxon kb. 1 percig, amíg megolvad és sima nem lesz. Mehet bele 2 evőkanál mogyoró. Keverjük össze a Nutellát, az ír krémet és a maradék mogyorót csokoládé keverékbe. Félretesz, mellőz. Elektromos keverővel felverjük a mascarponét és a Nutellát, amíg csak sima lesz. Adjunk hozzá tejszínt. Addig verjük, amíg kemény nem lesz (ne verjük túl). Mártsuk bele a babapiskótákat a kávés keverékbe. Az edény aljába helyezzük el a kávés babapiskótákat. Mehet rá a mascarponés keveréket. Erre mehet a nutellás keverék.Ezt a megismételjük. A tetejére mascarponés réteg legyen.Hűtőszekrényben marad egy éjszakán át.Tálaláskor kakaóporral meghintjük...esetleg mogyorót szórhatunk a tetejére még.


Az eredeti recept és kép a Baileys és Nutellás tiramisuhoz:taste

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu