Forró vajas rum

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
45 dkg vaj
45 dkg barna cukor
45 dkg porcukor
1 liter vaníliafagylalt megolvasztva
1 evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió


Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat egy nagy edényben, közepes lángon. Keverjünk hozzá barna cukrot és a porcukrot. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a fagylaltot, a fahéjat és a szerecsendiót. Öntsünk a keveréket műanyag edénybe, zárjuk le és fagyasszuk le. Öntsünk egy kávésbögrében 1 evőkanál forró vajas rumréteget és 3 cl rumot, majd töltsük meg a csészét forrásban lévő vízzel. Keverjük meg, és szórjuk meg az ital tetejét szerecsendióval.


Forró vajas rum eredeti receptje és képe:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu