Csokoládés svájci tekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 tojás
1/2 csésze (100g) cukor
1/2 csésze (75g) liszt
1/4 csésze (30 g) kakaópor
1 evőkanál forrásban lévő víz
Kakaópor
porrá
Csokoládé krém: 300ml 35% tejszín
1 evőkanál porcukor
1 1/2 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 200 °C-ra. Egy 25 x 30 cm-es tepsi alját és oldalait kikenjük és kibéleljük sütőpapírral. Elektromos keverővel a tojásokat és a cukrot felverjük addig amíg a kétszeresére nem nő. Szitáljuk az összekevert lisztet és kakaóport a tojáskeverékre, öntsük rá a forrásban lévő vizet óvatosan. Fém kanállal óvatosan kevergessük, amíg majdnem össze nem keveredik. Öntsük az előkészített tepsibe, óvatosan simítsuk meg a felületet. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, vagy amíg a felület tapintásra száraz nem lesz. Közben megszórunk egy nagy sütőpapír lapot extra porcukorral. Fordítsa ki a forró sütilapot a cukros papírra. Vegyük ki a sütőpapírt. A papírt vezetőként használva tekerjük fel. Tegyük félre, hogy teljesen kihűljön. A csokoládékrém elkészítéséhez elektromos habverővel keverjük össze a tejszínt, cukrot és kakaóport, amíg szilárd csúcsok nem keletkeznek. Tekerjük ki a sütilapot egy tiszta munkafelületre. Kenjük meg a csokoládé krémmel, a végén hagyjunk kb. 2 cm-es széleket. Ismét tekerjük fel. Helyezzük egy tálra. Tálaláskor megporcukrozzuk.


Az eredeti recept és a hozzá tartozó kép a Csokoládé svájci tekercshez:delicious

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu