Gombás saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
3-4 sárgarépa
1 nagy hagyma
100 gr olajbogyó (választható)
200 gr kukorica (opcionális)
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
1/2 pohár ecetet
1/2 pohár extra szűz olívaolaj



Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a gombát.Amikor újra forrni kezd, utána kb. 5 percig főzzük.Kivesszük a vízből. Egy nagy fej hagymát felkockázunk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mehet bele a hagyma.Sózzuk...Kb. 5 percig sütjük. Pár szál sárgarépát felcsíkozzuk. Egy tálban összeforgatjuk az összetevőket.Utána betesszük a hűtőbe pihenni. A legjobb, ha másnap fogyasszuk. Önálló fogásként is kiváló, de rizzsel együtt is fenséges.


Gombás saláta eredeti receptje és képe:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu