Japán sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 darab tojás
250 g krémsajtot (Philodelphia)
400 g cukrozott sűrített tej
porcukor a tálaláshoz


Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat sárgájára, és fehérjére. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét. A tojássárgájához adjuk hozzá a 250 gramm krémsajtot. Habverővel keverjük össze. Ezután hozzáöntjük a sűrített tejet. Ezt is habverővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Elkeverjük. Kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A 20 cm átmérőjű tortaforma alján alufóliába betekerjük. Beleöntjük a tésztát. Tepsibe tesszük a tortaformát, és a tepsibe vizet öntünk. Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni kb. 30 percig nyitott sütőajtóval. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.


Az eredeti recept és kép a Japán sajttortához:youtube

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu